onsdag den 25. februar 2015

Brownie eller Blondie?

Brownies  - vi kender dem allesammen.. Den bløde fugtige, fyldige fornemmelse i munden kan frembringe mundvand på selv de mest hardcore helsefreaks. Hvorfor ikke prøve noget nyt, nemlig Browniens kække kusine, Blondie? Her er en ekstra festlig version spækket med forskellige slags krymmel. De er super nemme at lave, da du bare skal bruge en færdig kageblanding, super praktisk hvis du også har andet på programmet.. Hvis du ikke er til den slags, kan du naturligvis bare lave en selv (søg f.eks. efter en opskrift på drømmekage).

De er ihvertfald flotte og bringer lykke hos både børn og voksne - og jeg har naturligvis oversat opskriften til dansk:


Via. Sallys Baking Addiction
Ingredienser
1 pakke kagemix (f.eks. Din Lyse Kage fra Amo)
1 spsk vegetabilsk olie/smeltet smør
1 stort æg
1 dl mælk (mindre er bedre)
ca. 1 dl krymmel
ca. 1 dl hvide chokolade knapper
_____________________________
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en (ca. 27x17 cm) bradepande med olie eller smør.

Kombiner første fire ingredienser i en stor skål . Tilsæt mælken langsomt . Kagedejen skal være så tyk som muligt. Bland krymmel i dejen og derefter de hvide chokolade knapper. Dejen hældes i den smurte bradepande, der drysses lidt krymmel på toppen, og kagen bages i 25-30 minutter, indtil kanten er lysebrun.

Lad den køle i mindst 30 minutter, så midten falder lidt sammen, inden den skæres i firkanter.

Ingen kommentarer: